Jornades Europees d’Arqueologia 2024

by farnaumirtost
Jornades Europees d’Arqueologia 2024

Com cada any des del 2010, el Ministeri de Cultura francès impulsa unes Jornades Nacionals d’Arqueologia, coordinades per l’Institut Nacional d’Investigacions Arqueològiques Preventives (Inrap). Aquestes jornades han anat més enllà de les fronteres franceses, sumant-se a la iniciativa països d’arreu d’Europa i convertint-se en les Jornades Europees d’Arqueologia (JEA).

Amb la realització d’aquestes jornades s’anima als responsables d’excavacions, organismes de recerca, universitats, museus i jaciments arqueològics, laboratoris, associacions, centres d’arxius i entitats territorials a organitzar activitats innovadores, originals i interactives per al públic en general.

És per això, que el diumenge passat l’ARAEM-UAB, que excava el jaciment arqueològic de Santa Coloma d’Àger, i la Fundació Arnau Mir de Tost, van programar dues visites guiades gratuïtes a Santa Coloma, a les 12h, i a les 13h a la Col·legiata de Sant Pere d’Àger.

Els principals objectius de les jornades són:

Conscienciar els ciutadans europeus sobre la riquesa i la diversitat culturals d’Europa;

Donar visibilitat a l’arqueologia davant de diferents públics i mitjans de comunicació; Conscienciar el públic en general i les autoritats polítiques sobre la necessitat de protegir el patrimoni arqueològic;

Permetre al públic comprendre el mosaic de les cultures europees;

Atreure nous públics que no solen visitar els llocs on es fa arqueologia;

Posar en valor davant del públic tota la cadena operativa de l’arqueologia, de l’excavació al museu;

Afavorir l’intercanvi de coneixements entre els professionals de l’arqueologia i els ciutadans europeus.

Podeu consultar tota la programació de les jornades a cadascun dels països participants des de la pàgina web journees-archeologie.eu

Font: Generalitat de Catalunya

Jornades Europees d'Arqueologia 2024