CALIDOSCOPI BENET ROSSELL

El proper 5 d’abril de 2023, a les 18h, a la Sala de Plens de l’ajuntament d’Àger, tindrà lloc la presentació del llibre Calidoscopi Benet Rossell`(Àger 1937-Barcelona 2016). Calidoscopi és un recull d’articles sobre la vida i obra d’un dels artistes catalans més singulars i representatius del darrer segle.

L’acte comptarà amb la presència de la vídua de l’artista i administradora del seu llegat, Cristina Giorgi, del conservador del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Alex Mitrani, del director del Museu Jaume Morera de Lleida, Jesús Navarro, del President de la Fundació Arnau Mir de Tost, Francesc Fité Llevot, i de l’alcaldessa d’Àger Mireia Burgués.

La idea d’aquesta monografia dedicada a la figura i l’obra de l’artista contemporani va néixer el 2019 en unes jornades celebrades a Lleida. En aquestes jornades s’hi van combinar diferents activitats, entre elles, la celebració de diverses taules rodones on es van realitzar algunes intervencions que han esdevingut articles del llibre. Als articles sorgits de les jornades ara s’hi han sumat d’altres que completen una aproximació a tot l’univers creatiu de Benet Rossell.

Sota la direcció editorial de Cristina Giorgi, Àlex Mitrani i Jesús Navarro, la publicació comença amb un pròleg del mateix Jesús Navarro (“Calidoscopi”), i finalitza amb un epíleg de Francesc Fité (“La petjada del Montsec i la Vall d’Àger en l’obra del Benet”).

Calidoscopi Benet Rossell ha estat possible gràcies al Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida, al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i a la Fundació Arnau Mir de Tost amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). 

L’acte és obert a tothom.