JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2022

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2022

Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, que enguany se celebren el cap de setmana del 7 al 9 d’octubre, la Fundació Arnau Mir de Tost, amb la col.laboració de l’ajuntament d’Àger, organitza dues activitats que, com sempre, són gratuïtes i conviden a participació de tots els agerencs i agerenques a participar en la conservació del seu patrimoni cultural i natural.

PROGRAMA

DIVENDRES 7 D’OCTUBRE DE 2022

Xerrada sobre la Via Romana. Presentació gràfica del camí romà, novetats de l’estiu 2022, perspectives de recuperació. A càrrec de F. Fité i C. Masvidal. Sala de Plens de l’ajuntament d’Àger. A les 19h.

DISSABTE 8 D’OCTUBRE DE 2022

Voluntariat: Desbrossament i neteja de l’entorn del Pont Antic

Sabies que l’actual pont d’en Rossell no ha estat el pont pel qual tota la vida s’ha travessat el riu Fred? Existeixen, més a ponent, unes restes de l’antic pont, cobertes per la vegetació i la runa. T’animes a descobrir-lo? Vine a la jornada de voluntariat. Hi haurà esmorzar gratuït per tothom.

9:00-9:20  Concentració al costat del Pont d’en Rosell.

9:25 Arribada al pont antic, explicació dels treballs previstos i inici dels mateixos.

10:45 Esmorzar pels assistents.

14:00 Finalització.

OBJECTIUS:

  1. Desbrossament de la vegetació que hi ha al seu voltant i sobre el pont. Retirada de material abocat al seu entorn.
  2. Fer visible el pont i amb assessorament arqueològic determinar si té valor patrimonial. En particular descobrir si és medieval o bé te origen molt més antic.
  3. Difusió sobre el seu valor arquitectònic, històric i cultural així com la importància d’evitar més deteriorament i de conservar-lo.

OBSERVACIONS:

(A) S’ha de portar roba apropiada i sabates adients. L’organització aportarà guants de jardineria i eines adequades. Malgrat això si algú disposa de material apropiat per a aquests tipus de treball (per exemple motoserra) serà de gran ajut que ho porti.

(B) Activitat oberta a tothom. Els menors d’edat hauran de venir acompanyats d’un  adult.

(C) Per facilitar l’organització ajudaria comunicar per WhatsApp el nombre d’assistents a un dels números 617 97 95 67   647 28 41 37.