JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2021

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2021

El propers dies 8-10 d’octubre se celebren arreu d’Europa les Jornades de Patrimoni. Un any més, amb el parèntesi del 2020, la Fundació Arnau Mir de Tost, fa una proposta d’activitats al voltant del patrimoni de la Vall d’Àger per donar-lo a conèixer a tothom qui vulgui participar. El Consell d’Europa proposa celebrar les Jornades Europees de Patrimoni sota el lema Un patrimoni per a tothom

30 ANYS DE L’ORGANITZACIÓ DE LES JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI A CATALUNYA

A més, enguany, se celebren 30 anys d’organització de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya. Al llarg d’aquests anys, sota l’impuls de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Capital de la Cultura Catalana, hem apropat la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania. Centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori, any rere any, han obert les portes de casa seva i han donat a conèixer el nostre passat i la nostra identitat cultural.

10 ANYS DE PROPOSTES A ÀGER

La Fundació Arnau Mir de Tost hi ha participat des de fa 10 anys en col·laboració amb l’Ajuntament d’Àger i altres entitats del territori. Al llarg d’aquests 10 anys hem proposat, col·laborat, organitzat o coordinat activitats de tota mena al voltant del patrimoni d’Àger: conferències, visites guiades gratuïtes, jornades de portes obertes, neteja d’espais naturals (Font de Solsdevila), neteja d’elements patrimonials (Pou de Gel), etc.

LA PROPOSTA DE 2021

Aquest any, la proposta de la Fundació Arnau Mir de Tost, se centrarà el tot un seguit d’activitats el dia 9 d’octubre, al matí i migdia, al voltant de les campanes de Sant Vicenç d’Àger, que s’han estat estudiant els darrers anys (Projecte Campanes de Sant Vicenç d’Àger). Les campanes han estat un element molt important de la vida ciutadana durant segles i cal salvaguardar-ne els elements materials, les campanes en sí mateixes, i tot allò que signifiquen (comunicació, religió, tradició, música…).

Totes les activitats es realitzaran a l’església de Sant Vicenç d’Àger. Programa:

11:30hBenvinguda. Presentació del projecte de les campanes de Sant Vicenç.
11:45hConferènciaDefunctos ploro, festa decoro. Les campanes i la comunitat. Quant l’immaterial conserva el material”. A càrrec de Nil Rider i Daniel Vilarrúbias.
12:30hTocs de campana comentats. Intervindran Josep Maria Benseny i Pere Capdevila.
13:00hVisita comentada a les campanes de Sant Vicenç.

Per accedir a la visita comentada a les campanes caldrà inscriure’s durant l’activitat anterior. Es faran grups de màx. 8 persones. Cal portar en tot cas mascareta.

Cartell oficial de les JEP21